Robert Gonera

W dzieciństwie mieszkał w Twardogórze. Absolwent Liceum Ogólnokształcącego im. Juliusza Słowackiego w Oleśnicy[1]. W 1991 ukończył wrocławską filię PWST w Krakowie, w której później prowadził zajęcia warsztatowe[2]. 21 czerwca 1991 zadebiutował w roli Motła Kamzoila w musicalu Skrzypek na dachu Jerry’ego Bocka, w reżyserii Jana Szurmieja na scenie Operetki Wrocławskiej. W 1999 roku zagrał główną rolę w teledysku do utworu Długość dźwięku samotności zespołu Myslovitz.

Występował w teatrach wrocławskich: Operetce Wrocławskiej – obecnie Teatr Muzyczny Capitol (1991–1992), Teatrze Polskim (1992–1999), Teatrze Piosenki (2005) oraz w legnickim Teatrze im. Heleny Modrzejewskiej (2001–2004).

Wyróżnił się rolami w filmach Dług i Samowolka oraz w serialu M jak miłość. W latach 2008–2009 wraz z Katarzyną Glinką prowadził polską edycję teleturnieju Fort Boyard.

Opis zaciągnięty z Wikipedii

Realizacje z udziałem

Nie znaleziono żadnych wyników

Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.