Bartłomiej Oleś

Bartłomiej Oleś (ur. 4 stycznia 1973 w Sosnowcu[1][2]) – polski perkusista, kompozytor, producent muzyczny.

Współpracuje z artystami polskiej i zagranicznej sceny jazzowej. Są to m. in.: Kenny Werner, Theo Jörgensmann, Erik Friedlander, David Murray, Tomasz Stańko, Jorgos Skolias, Antoni Gralak, Ken Vandermark, Chris Speed, Herb Robertson, Simon Nabatov, Michael Rabinowitz, Jean-Luc Cappozzo, Frank Gratkowski, William Parker, Rob Brown, Mark Taylor, Albrecht Maurer, Andrzej Przybielski, Rudi Mahall, Adam Pieronczyk i inni.

Komponuje dla Teatru Narodowego w Warszawie, Teatru Telewizji, Teatru Słowackiego w Krakowie, Teatru Witkacego w Zakopanem, Teatru Współczesnego we Wrocławiu i innych.

Występował na festiwalach: Montreux Jazz Festival w Szwajcarii, Jazz En Nord i Jazz D’OR we Francji, Era Jazzu (pod honorowym patronatem prof. Krzysztofa Pendereckiego), Warsaw Summer Jazz Days, Albaimpro, Pepsi Music Siget na Węgrzech i wielu innych.

Opis zaciągnięty z Wikipedii

Realizacje z udziałem

Nie znaleziono żadnych wyników

Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.